YouTube povezava lahko izda tvoje ime

28. oktober 2026

 

Napis »Poskrbi, da z deljenjem YouTube povezave ne razkriješ svojega imena«, nad njim pa »Poslal Janez Novak« pod povečevalnim steklom.

YouTube je nedavno spremenil funkcijo Deli (Share), zaradi česar povezava, ki jo dobiš v aplikaciji, zdaj vsebuje tudi tvoje uporabniško ime. Prejemniki ob kliku nanjo tako vidijo sporočilo "Poslal X".

YouTube pogosto uporabljamo prek svojega Google računa, ki običajno vsebuje naše ime in priimek, zato ju lahko razkriješ vsakomur, s komer deliš video.

Če želiš to funkcijo izklopiti, v nastavitvah aplikacije YouTube odpri Zasebnost in izklopi Vidnost kanala za deljene povezave.

P. S. Podobno se ti lahko zgodi tudi na Instagramu in TikToku. Zato na TikToku poišči podobno nastavitev, na obeh pa iz povezave pred pošiljanjem izbriši sledilni del, ki se praviloma začne z igsh= ali _t=.

Nov nasvet te čaka naslednji teden v rubriki sredina digitalna higiena! 🧹