Airbnb, pejt domov! [v medijih]

 

S kampanjo opozarjajo na škodljive posledice kratkoročnega oddajanja stanovanj

27. maj 2024, 24ur.com

Nalepke kampanje Airbnb, pejt domov!

Danes je nov dan je zagnal kampanjo, s katero želi v času javne razprave o osnutku novega zakona o gostinstvu opozoriti na škodljive posledice kratkoročnega nereguliranega oddajanja nepremičnin prek spletnih platform, kot sta Airbnb in Booking. Z osnutkom se strinjajo, a predlagajo določene zaostritve.Najem stanovanja v Sloveniji: “Primarna funkcija stanovanja je dom, ne kapital”

27. maj 2024, N1 Slovenija

Fotografija z novinarske konference Airbnb, pejt domov, na kateri vidimo predstavnike ekipe in plakat Stanovanjska depra?

V inštitutu Danes je nov dan so ob pripravi novega zakona o gostinstvu, ki bo posegel tudi na trg kratkoročnega oddajanja nepremičnin, zagnali novo kampanjo Airbnb, pejt domov. Z njo želijo opozoriti na zaostrene razmere na najemniškem trgu, ki da so jih platforme za kratkoročni najem še poslabšale.


Kdo si lahko privošči življenje v Ljubljani?

27. april 2024, 24ur.com

Kdo si sploh še lahko privošči življenje v prestolnici? Nepremičnine, najemnine, gostinska ponudba, storitve in dejavnosti postajajo povprečnim prebivalcem vse težje dostopne. Kot odgovor na to stanje se je začela kampanja Airbnb, pejt domov!