HACK CELJE

Hekaton z odprtimi občinskimi podatki

8. junij @ Tehnopark Celje

Pridi na enodnevni hekaton v Tehnopark, spoznaj odprte zbirke podatkov Mestne občine Celje in razvij koncept, ki bo izboljšal vsakdanje življenje občanov in občank.

Imaš idejo, kako zasnovati interaktivni seznam javnih košarkarskih igrišč v Celju? Ali pa predstavitev najlepših sprehajalnih poti v okolici? Želiš razviti mobilno aplikacijo, ki izboljša medsosedsko komunikacijo? V poštev pridejo vsi koncepti in prototipi, predvsem pa izvirne domislice vseh vrst in oblik… Kdo ve, morda se prav tvoja ideja znajde na stopničkah, ti pa se domov odpraviš z denarno nagrado!

Pridruži se nam v ekipi, lahko pa prideš tudi sam_a in si somišljenike_ce najdeš na dogodku! Zahtevamo le, da si polnoleten_a in da gojiš ljubezen do informacijske tehnologije. Vabljeni vsi programerji_ke, oblikovalci_ke in ostali tehnološki navdušenci!

Se vidimo?

Prijave zbiramo do 4. junija.

NAGRADNI SKLAD

1. mesto:

700€

2. in 3. mesto:

150€

AGENDA

9:00
Registracija
9:30
Uvodni nagovor
10:00
Delo na projektih
13:00
Kosilo
14:00
Delo na projektih
17:30
Predstavitve rešitev
18:30
Odmor, komisija se sestane
19:00
Razlasitev zmagovalne ekipe, pica & pivo

FAQ

Kaj se na hekatonu pričakuje od mene?

Vabimo te, da z nami preživiš zabaven in izzivov poln dan (09.00–19.00), raziščeš zbirke odprtih podatkov, s katerimi upravlja Mestna občina Celje, in ob pomoči mentorjev_ic konceptualiziraš, skiciraš in razviješ prototipe rešitev, ki bodo te podatke uporabile na zanimive načine.

Ali je programersko znanje obvezno?

Ne. Je pa zaželeno, da imaš izkušnje ali osnovna znanja s področja spletnega oziroma digitalnega razvoja - torej načrtovanje uporabniške izkušnje, oblikovanje, obdelava podatkov ali kaj podobnega.

Zakaj bi to počel_a?

Ker te zanima razvoj družbeno koristnih orodij in ker imaš priložnost, da si za en dan dela bogato nagrajen_a. Če predstaviš izjemno uporaben koncept, so odprte tudi možnosti za nadaljnje sodelovanje z Mestno občino Celje in potencialna realizacija tvoje rešitve!

Seveda bo poskrbljeno tudi za hrano, pijačo in prijetno druženje – pa še naučil_a se boš kaj novega.

Potrebujem ekipo?

Hekalo se bo v ekipah, ki bodo imele od dva_e do štiri člane_ice. Če imaš prijatelje_ice, ki so za akcijo, se prijavite skupaj, sicer pa si lahko ekipo najdeš na dogodku.

Kako bo potekal izbor tekmovalk_cev?

Število mest je omejeno na 30. Izbiralo se bo udeležence_ke, ki so visoko motivirani_e, navdihnjeni_e z dobrimi idejami in imajo nekaj predhodnega tehnološkega znanja. Zato poskrbi, da se ob prijavi dobro predstaviš.

Kateri koncepti bodo nagrajeni?

Zmagovalne koncepte bo izbrala štiričlanska žirija, sestavljena iz predstavnic_kov MOC, inštituta Danes je nov dan in tehnološkega sponzorja.

Glavna kriterija za zmago sta ustvarjalnost in uporabnost ideje.

Kakšne so nagrade?

Zmagovalni koncept bo nagrajen s 700 evri drugo in tretje mesto pa s 150 evri.

IZZIVI

Pridi s povsem originalno idejo ali pa rešuj enega izmed naslednjih izzivov:

Optimizacija kolesarskih poti

Semafor pomembnih projektov/odštevalnik

Interaktivni zemljevid zelenih površin

Semafor pobud z možnostjo spremljanja napredka in sodelovanja

Chat bot na osnovi umetne inteligence (odgovori na vprašanja)

AI učljivi Chat-Bot Vsevednik

Občinski Reddit

Nadgradnja portala za pobude servis48

Organizatorji

Projekt sofinancira Ministrstvo za javno upravo iz Sklada za NVO.