Soglašam z uporabo piškotkov

Kaj so piškotki?

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani. Interakcija med uporabnikom/-co in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni individualne preference in izkušnje, s tem se prihrani čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetnejše. Razlogov za uporabo piškotkov je več; prvi je seveda njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pa tudi pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnic/-kov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi pomagamo izboljšati tvojo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani. Piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh, ne zbirajo podatkov, s katerimi bi te bilo mogoče osebno prepoznati. Ker želimo biti s teboj popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo, skupaj s pojasnilom, zakaj. Upoštevaj, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjaš z našo rabo opisanih piškotkov.

Nujno potrebna piškotka

Piškotek "djndconsent" vsebuje vrednost 0 ali 1 in nam pove, ali si se z uporabo piškotkov že strinjal/-a. Poteče po dveh letih.

Piškotek "djndCart" beleži vsebino tvoje košarice. Ne vsebuje nobenih podatkov o tebi.

Ne-čisto-nujno potreben piškotek

Poleg zgornjih dveh na tvoj računalnik namestimo še piškotek, ki vsebuje naključno številko in nobenih drugih podatkov. S to številko beležimo tvoje obiske in klike na nekatere gumbe. Tovrstne anonimizirane zapise uporabljamo zato, da lahko ocenimo, katere vsebine uporabnice in uporabniki najdete enostavno, katere stvari pa so vam recimo najbolj všeč, vendar pa do njih vodi več korakov, zato bi bilo fajn, da pot skrajšamo in ti poenostavimo interakcijo z našim spletnim mestom. Spletna stran bi brez tega piškotka delovala normalno, vendar pa nam ta omogoči, da jo hitro in učinkovito izboljšujemo ter skrbimo za to, da je vsak tvoj prihodnji obisk še prijetnejši.

Kako lahko upravljaš ali brišeš piškotke?

Če želiš, pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremeniš v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave. Večina sodobnih brskalnikov omogoča, da sprejmeš ali zavrneš vse piškotke, sprejmeš ali zavrneš le določene vrste piškotkov ali pa si nastaviš opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na tvojo napravo. Izbrišeš lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na tvoji napravi. Opozarjamo te, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletnih strani morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa boš na spletnem mestu veliko manj užival/-a. Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščeš na spletnem mestu www.aboutcookies.org, ki nazorno razloži postopek v vseh najpopularnejših brskalnikih, ali pa nas kontaktiraš preko e-pošte.

Soglašam z uporabo piškotkov