Marjan, to ni hec!

Imenovanje Damirja Črnčeca, ksenofoba, nestrpneža in promotorja sovražnega govora za državnega sekretarja in svetovalca za nacionalno varnost si zasluži rdeč karton!


Tviti so pravi, reakcija Šarca pa le naša Photoshop spretnost. Ker Šarčevi piarovci niso tako brezsramni kot njegovi kadrovniki.


Podpisane in podpisani z veliko zaskrbljenostjo in nič manjšo ogorčenostjo sprejemamo še sveže dejstvo, da je predsednik nove vlade, gospod Marjan Šarec, v svoj kabinet za sodelavca in državnega sekretarja imenoval dr. Damirja Črnčeca.

Morda bi še lahko vsaj skušali razumeti, da je v svoj krog povabil za mnoge spornega strokovnjaka za varnostna vprašanja, v preteklosti izrazito opredeljenega kot ekspozituro prepoznavne dominantne desne politike, ki upravljanje države razume kot sredstvo za doseganje strankarskih ciljev in zato ni v zadregi skandirati pred slovenskimi sodišči. A se naše potrpljenje konča ob zavedanju, da je g. Črnčec eden najbolj gorečih in glasnih promotorjev sovražne govorice do beguncev, muslimanov, islama in nevladnih organizacij.

Če ksenofobijo, nestrpnost in sovraštvo v zadnjih letih prepoznavamo kot najbolj dramatične izraze načrtnega zastrupljanja stanja duha in javnega prostora, se je v kabinetu g. Šarca zapovrh znašla oseba, ki je takšno stanje intenzivno soustvarjala. Javno objavljena stališča g. Črnčeca so splošno znana in jih je preveč, da bi jih navedli, zato le na kratko: muslimani so rakaste celice, zasejane po celi Evropi, po njegovem mnenju je deportacija beguncev »edino zdravilo« za »nezakonite migrante«, problematike pa ne bomo rešili tako dolgo, dokler iz Slovenije ne bomo nagnali zadnjega begunca!

S kakšno utemeljitvijo si lahko ta vlada še jemlje pravico sebe razumeti kot levo, solidarno, empatično, upoštevajočo pravne norme in mednarodne zakone, če bo to njen pogled na varnostna vprašanja? Zato njenemu predsedniku predlagamo, da svojega državnega sekretarja in sodelavca nemudoma umakne in s tem dokaže, da je še vedno zavezan svoji poprejšnji odločitvi o izrečenem rdečem kartonu politiki, ki gradi na retoriki sovraštva. Nenazadnje je ravno zaradi konsenza okoli nje po volilni zmagi Janeza Janše sploh uspešno sestavil svojo levo vlado. Če tega ne bo storil, bo s tem pokazal, da z rdečim kartonom obsodbe nikoli ni mislil resno.

Podpiši peticijo in Šarcu sporoči, da terjaš, da svojega sekretarja Damirja Črnčeca, znanega nestrpneža, ksenofoba in homofoba, nemudoma odstavi

Hvala, ker ti je mar! <3

Podpisnice in podpisniki