Na žaru smo pekli predsednika Pahorja. Si mislite?! Obmetavali smo ga s paradižniki in z odprtimi usti poslušali o njegovih pobalinstvih!

Toda v resnici smo ga rehabilitirali v tisto, kar si prizadeva postati že ves mandat: v slehernika. Namesto, da bi se ukvarjali z dejstvom, da na najvišji simbolni funkciji suverene države nimamo v vseh pogledih izjemnega, pač pa čisto navadnega človeka, smo se mu smejali. Toda šala je v resnici na naš račun: ko dopustimo, da se kritika zreducira na zabavo, ji porežemo vse kremplje.

Prav je, da Pahorja spečemo še v pečici, s katero ne upravlja njegova PR služba. Vsakič, ko na Facebook ali Twitter deliš povezavo do katerega od predsednikovih spodrsljajev, temperatura naraste za eno stopinjo.

Skurjeni vodja
Žilava barbika
Gotov
Hrustljavček
Borut po angleško
Sveža Pahoretina

Stopnje pečenosti

Sveža Pahoretina: 0-20°C

Borut po angleško: 20-60°C

Hrustljavček: 60-150°C

Gotov: 150-300°C

Žilava barbika: 300-500°C

Skurjeni vodja: 500-800°C

Gotof: 800+°C

Podrsaj levo za naslednjo kartico!